Hiába akarnak leiratkozni a kormány propagandaleveléről, ugyanúgy bombázzák Rogánék, mint korábban

Megosztás

Igen sokan csak az oltással kapcsolatos regisztrációnál adták meg email-címüket, amiről azt ígérték, kizárólag oltással kapcsolatos adatközléshez van szükség hozzá. Sajnos azóta tudjuk, ez sem volt igaz, ráadásul leiratkozni sem igen lehet róla, hiába kérik, hogy töröljék a címüket az adatbázisból, továbbra is ömlik rajta a kormányzati propaganda.

A kormány azoknak is kiküldött egy emailt a 2022-től osztott kormányzati támogatásokról, akik akkor adták meg az emailcímüket és a szükséges felhatalmazást, amikor az oltásra regisztráltak – feltehetően abban a hiszemben, hogy csak az oltásokkal, esetleg a járványhelyzettel kapcsolatos leveleket fognak kapni. Már a vakcinaregisztrációs oldal indulásakor felmerült, hogy ez a hozzájárulás túlságosan általános, ezért lehetőséget teremt arra, hogy a kormány a jövőben más témákban is használja, de akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek azt állította, hogy ez nem fog előfordulni – most mégis előfordult. Amikor a friss hírlevél után újra megkerestük őket, hangsúlyozták, hogy minden jogszerűen történik, de a korábbi válaszuk és az új gyakorlat közti ellentmondásra nem reagáltak.

Abban a hiszemben lehettünk, hogy aki nem szeretne ilyen kormányzati hírlevelet kapni, természetesen bármikor leiratkozhat róla. Ez minden hírlevél esetén törvényi kötelezettség, és a kormány emailjeinek a végén rendre található is egy link, amely az adatkezelési tájékoztatóra vezet, ennek a legvégén pedig ez olvasható: „Amennyiben Ön le kíván iratkozni a hírlevélről, kérjük, írjon e-mailt a [email protected] e-mail-címre. Ebben az esetben az adatkezelő az Ön e-mail-címét törli a nyilvántartásból.”

A gyakorlatban azonban úgy tűnik, ez mégsem ilyen egyszerű, ahogy arról a Telex több olvasója is beszámolt:

  • „A cikk végén említett leiratkozás nem működik, a napokban küldtem el a 4. leiratkozó levelemet, az első 3-nak semmilyen hatása nem volt.”
  • „Én augusztus végén kértem az említett emailcímen a leiratkozást, és ennek ellenére kaptam a cikkben említett kormánypropagandából.”
  • „6x iratkoztam le, azóta is kapom.”
  • „A ”szigorú adatvédelmi szabályok betartásával„ kapcsolatban annyit szeretnék megjegyezni, hogy hónapokkal ezelőtt (pontosabban: 2021 áprilisában) megpróbáltam leiratkozni erről a hírlevélfolyamról az általuk a levelek alján megadott lépéseket követve – a leveleket ehhez képest azóta is töretlenül kapom, a legutóbbit ezen a héten.”
Forrás: olvasói képernyőmentés

Kapcsolódó cikkek